Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gamla fotbollsproffset Jörgen Pettersson har gjort den officiella låten till ”16 weeks of hell”

Förr var han känd i Bundesliga som den vasse anfallaren med smeknamnet Schweden Bomber. I dag har Jörgen Pettersson fortfarande en fot kvar i fotbollen, men är numera också musiker och låtskrivare. I helgen släpper han den officiella låten till träningsprogrammet ”16 weeks of hell”.

Jörgen Pettersson har inte lämnat fotbollen helt (den här säsongen har han varit tränare i IF Lödde) men numera ägnar han mycket tid åt musik och låtskrivande.Bild: Lasse Jison Johansson
Träningsprogrammet ”16 weeks of hell” skapades av Tony Andersson och ligger numera även till grund för tv-serien ”Den stora hälsoresan” på D-Play, där kändisar som Agneta Sjödin, Martina Haag, Måns Möller och Özz Nujen utsatt sig för hård träning och strikt diet.
– Jag känner Tony sen tidigare och jag och Stefan Schwarz var väl de två första kändisarna som provade på ”16 weeks of hell”, säger Jörgen Pettersson.
Att han gav sig på den tuffa träningen har sin förklaring.
– Efter min aktiva karriär la jag på mig en del extrakilon. Jag behövde helt enkelt bli lite lättare. Och det gav fantastiskt resultat, jag gick ner tio kilo och la på mig lite extra muskler, berättar han.
Jörgen Pettersson har fortsatt hålla kontakten med Tony Andersson och det har nu lett fram till att han skrivit den officiella låten till träningsprogrammet, som förstås har fått titeln ”16 weeks of hell”.
– Låten har vi spelat in hos Bosse Nilsson och Melody-studion i Landskrona, tillägger Jörgen Pettersson.
Han var under flera års tid medlem i hårdrocksbandet Soulweeper, men sedan två år tillbaka satsar han på det egna projektet JP.
Häromåret släpptes även ”En ljusblå promenad” som är en hyllning till Jörgens tidigare klubb Malmö FF.
– Tanken är att JP-projektet ska fortsätta att ge ut fler låtar, tillägger han.
Men även om musiken tagit mer plats på senare år har han inte helt lämnat fotbollen. Den här säsongen har han varit tränare i division 3-laget IF Lödde, som nyligen sensationellt slog ut Superettanlaget Örgryte ur svenska cupen.
Den nya ”16 weeks of hell”-låten (som släpps den 17 oktober) beskriver Jörgen Pettersson så här:
– Det är tung hårdrock, det är den typen av musik som jag alltid har spelat.
Fakta

Jörgen Pettersson

Ålder: 45 år.

Bor: Häljarp utanför Landskrona.

Klubbar som proffs: Malmö FF, Borussia Mönchengladbach, FC Kaiserslautern, FC Köpenhamn och Landskrona BoIS.

Landslagskarriär: 27 A-landskamper och åtta mål.

Aktuell: Med officiella låten till ”16 weeks of hell”.

Gå till toppen