Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Falkenberg tog viktig seger i botten

När det krävdes som mest vann Falkenberg i allsvenskan. 2-1 mot Örebro gör att hoppet lever vidare om fortsatt allsvenskt spel.

Falkenberg slog Örebro med 2-1 i allsvenskan.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Senaste gången Falkenberg vann en match mot ett lag utanför Halland (2-0 i derbyt mot Varberg i september) var den 1 augusti - mot Örebro borta.
Nu är det sviten bruten efter 2-1 hemma mot just Örebro - en viktig seger för Falkenberg i bottenstriden. Hallänningarna, som låg sist inför omgången, har nu två poäng upp till nedflyttningsstrecket i en haltande tabell.
Falkenberg har sin styrka i fasta situationer och det var på en hörna som Carl Johansson kunde nicka in segermålet med kvarten kvar.
– Det känns som att jag kommer upp bra och bara styr ner den i bortre hörnet, säger Johansson till Dplay.
Efter en mållös första halvlek lossnade målproduktionen. Falkenberg tog ledningen i den 67:e minuten sedan hemmalaget utnyttjat ett tre-mot-en-läge och Tobias Englund kunde rulla in bollen i mål.
Bara två minuter senare kvitterade emellertid Örebro genom Deniz Hümmet. Men strax därefter kom Falkenbergs segermål.
I fjol spurtade Falkenberg och räddade sin allsvenska plats. Segern mot Örebro ger en antydan om att historien kan upprepa sig.
– Det är klart att det betyder jättemycket. Det är klart att varje match är som en final nu och hade vi inte fått tre poäng i dag hade det varit ännu tuffare.
– Nu har vi gett oss ett bra utgångsläget och så är det bara att köra de sex sista matcherna, säger Carl Johansson till Dplay.
Gå till toppen