Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Intern liberal kritik mot las-strategi

Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm, är kritisk till det egna partiets linje i las-frågan.Bild: Linus Svensson/TT
Liberalerna kräver att den omtvistade las-utredningens förslag blir lag, om inte arbetsmarknadens parter kommer överens. Nu får den linjen kritik från en av partiets egna höjdare, hälso- och sjukvårdsregionrådet i Stockholm, Anna Starbrink.
I ett blogginlägg skriver Starbrink att partiet bundit upp sig för hårt till las-utredningens förslag, och inte lämnat utrymme för förhandlingar. Detta kan medföra en regeringskris, eftersom Vänsterpartiet hotar med att fälla regeringen om utredningens förslag läggs fram.
”Nyttan med att i varje detalj hålla fast vid utredningsförslaget kring arbetsrätten står inte i proportion till den skada för arbetsmarknaden, näringslivet och framförallt människors vardag som ett politiskt kaos riskerar att föra med sig.”, skriver Anna Starbrink.
Till Sveriges Radio säger Anna Starbrink att hon hoppas att Liberalerna internt ska hålla en diskussion om hur hårt partiet ska låsa sig till utredningens förslag.
Gå till toppen