Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinna åtalas för grovt rattfylleri och våldsamt motstånd

En kvinna i 50-årsåldern körde genom Billesholm med 2,5 promille alkohol i blodet. Nu åtalas hon för flera brott, bland annat grovt rattfylleri.

Polisen blev uppringda sent en fredagskväll i maj i år om en bil som körde genom byn. Kvinnan som körde bilen hade bland annat försökt komma in på en bar, men blivit nekad på grund av berusningsgraden.
Polisen följde efter bilen till kvinnans hem i Bjuvs kommun. När de knackade på dörren slängde hon dörren i ansiktet på dem. Polisen tog sig då in i kvinnans bostad och grep henne för blod- och urinprov. Hon visade sig ha nära 2,5 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1 promille.
Polisen har förhört flera vittnen som sett kvinnan bete sig på ett sätt som tytt på berusning. Kvinnan själv säger sig varken kunna förneka eller erkänna rattfylleriet. Hon säger att hon inte minns att hon kört bilen.
När polisen tog in kvinnan för provtagning ska hon ha krängt med kroppen för att ta sig loss. Vid provtagningen sparkade hon mot en polis och kastade urinprovet, enligt åtalet. Därför åtalas hon även för våldsamt motstånd.
Kvinnan hade dessutom ett basebollträ i bilen. Hon säger i förhör med polisen att det glömts kvar i bilen efter att hon spelat brännboll. Men nu åtalas hon även för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål, det som brukar kallas för knivlagen.
Gå till toppen