Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uppgifter: BoIS-back nära allsvenskt succélag

Djurgården scoutar honom – men Patrick Nwadike verkar hamna i ett annat allsvenskt lag. Enligt Upsala Nya Tidning är BoIS-backen på väg till Sirius.

Patrick Nwadike har kommit från ingenstans och gjort succé i Landskrona BoIS.Bild: AVDO BILKANOVIC
Inför förra säsongen gjorde Landskrona BoIS en chansning då klubben, efter provspel, erbjöd ett kontrakt till Patrick Nwadike. Den unge backen, som i dag är 22 år, hade då bara spelat sexton matcher på seniornivå – för Wormo i division 3.
Han blev snabbt utlånad till Prespa Birlik i division 2, men efter en handfull matcher återvände han till BoIS och har sedan dess växt till en nyckelspelare. Djurgården har scoutat honom, men nu skriver Upsala Nya Tidning att Sirius lägger vantarna på Landskronasonen.
Enligt Upsala Nya Tidning har Patrick Nwadike, som sitter på utgående kontrakt, besökt Uppsala och är nära övergång till den allsvenska tabellfemman.
– Vi följer jättemånga spelare i division 1 däribland Patrick, men han är Landskrona BoIS spelare så jag vill inte kommentera det mer, säger Sirius sportchef Ola Andersson till Upsala Nya Tidning.
Sirius har gjort för vana att hitta fynd från lägre nivå och har tidigare presenterat två nyförvärv inför nästa säsong: forwarden Ekin Bulut från Vasalund i Ettan och mittfältaren Jacob Ortmark från superettandominanta Degerfors.
I år har Patrick Nwadike spelat 21 matcher i Ettan och gjort tre mål. Han har även gjort två framträdanden i Svenska cupen. I fjol spelade han mestadels mittback, men i år har han även positionerats en hel del som högerback.
Patrick Nwadike klev av i första halvlek mot Eskilsminne i förra omgången och det är därför oklart om han kommer till spel i BoIS hemmamatch mot Oskarshamn under lördagen.
Gå till toppen