Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nattstängt på Österleden – vägen ska asfalteras om

Delar av Österleden har blivit spårig och behöver asfalteras om. Jobbet görs nattetid för att störa trafiken så lite som möjligt.

Den röda markeringen visar var Österleden ska asfalteras om. En liten bit in mot industriområdet Köpingegården ska vägbanan också renoveras.Bild: Peter Ferm
Klockan 19 måndagen den 19 oktober stängs Österleden mellan Clausgatan och Rusthållsgatan av för all trafik i båda riktningarna. Då inleds arbetet med att fräsa bort den gamla asfalten för att därefter lägga på ny.
Orsaken är att vägbanan genom åren blivit spårig. Bland annat beroende på att mycket tung trafik passerar på sträckan.
– Om det skulle frysa på när det är så spårigt kan det bli svårare att stanna. Därför måste vi byta ut asfalten, säger Henrik Rosdahl som är gatuingenjör på Stadsbyggnadsförvaltningen.
Den asfalt som nu läggs på är av en annorlunda typ som bättre står emot spårbildning.
Jobbet ska bli klart under veckan och arbetena kommer att pågå mellan klockan 19 och 05 varje kväll och natt till och med klockan 05 på fredag morgon.
På dagtid leds trafiken genom asfalteringsarbetena och även om det går att köra där då, kommer det inte att gå så fort som det brukar.
En komplikation är trafiken till och från industriområdet Köpingegården som praktiskt sett endast går att nå via den avstängda delen av Österleden.
– Vi kommer att ha vakter på plats för att kunna släppa in nyttotrafiken. Flera av företagen på Köpingegården har verksamhet som pågår 24 timmar om dygnet och vi vill inte hindra dem i någon större utsträckning bara för vi behöver underhålla vägen, säger Henrik Rosdahl.
Gå till toppen