Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jan Björklund: ”De äldre förtjänar bättre”

Jan Björklund var ordförande i kyrkans ungdom tills prästerna kom på att han varken var döpt eller konfirmerad. Det är historia. Efter 14 år i opposition är socialdemokraternas starke man istället sugen på att styra Helsingborg.

Samtal mellan val. Med två år kvar till val intervjuar HD:s Tomas Nilsson Helsingborgs partiföreträdare på en plats de har fått välja själva. Idag: Socialdemokraternas Jan Björklund som också är kommunstyrelsens vice ordförande. S är i opposition, men är stadens största parti med 19 av fullmäktiges 65 mandat.Bild: Sven-Erik Svensson
En gång var huset vid Furutorbsbackens fot ett församlingshem. Numera är det ett hem för studenterna i staden. På baksidan finns en liten gård med ett äppelträd som börjat skiljas från sina frukter och en snöskyffel står lutad mot en vägg i väntan på att fylla sin funktion.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen