Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De råa filmerna fyller flödena: ”Jag blev så chockad över hur hemska människor kan vara”

Livesändning av självmord eller bilder från en utdragen misshandel. Skånska ungdomar är numera vana vid omskakande filmer i sina sociala medier. Få inser konsekvenserna av att filma eller sprida bilder av människor i mycket utsatta situationer, tror de gymnasieelever HD och Sydsvenskan har träffat.
– Många är snabba med att ta upp sin telefon och filma, men de vet inte att det de gör kan vara olagligt, säger 17-årige Hamwand Ibrahim.

Pepe Ruiz, Angelika Szmelcer, Nujin Nihad och Hamwand Ibrahim är elever på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg. Numera är de vana vid att avfölja konton eller ta emot varningar för obehagligt material.Bild: Niklas Wihlborg
På marken framför gymnasieskolan i Eslöv ligger en elev som just fallit från taket. Ambulanspersonal kämpar förgäves för att rädda pojkens liv.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen