Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Danmark skärper inresekraven

Arbetspendlare från Sverige berörs i nuläget inte av det danska inresekravet på ett färskt intyg på att man är smittofri. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Resande till Danmark från högriskländer kommer att avkrävas ett färskt intyg på att de inte är smittade av covid-19, även om de i övrigt uppfyller de skärpta inresekraven. Arbetspendlare som reser från Sverige omfattas dock i nuläget inte av det nya kravet.
Testet ska vara genomfört senast 72 timmar före inresan till Danmark, meddelar Rigspolitiet. Kravet gäller även dem som reser in till landet för att utföra arbete, men inte för personer som är bosatta i Norge, Skåne, Halland, Blekinge och den tyska delstaten Schleswig-Holstein. Med nuvarande smittonivå omfattas inte heller resenärer från övriga Sverige eller Tyskland av det nya kravet.
Vilka länder som av danska myndigheter räknas som högriskländer går att läsa på sajten coronasmitte.dk, som uppdateras varje torsdag.
Gå till toppen