Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FCH-förlust efter svängig uppgörelse med tabelltvåan

FCH hämtade upp ett 0–3-underläge men det hjälpte inte. Kalmarsund vann det heta toppmötet i SSL och Helsingborgslaget har nu två raka förluster.

FCH ledde flera gånger i matchen mot Kalmarsund.Bild: PETTER ARVIDSON
SSL
FC Helsingborg–FBC Kalmarsund 7–8 (0–3, 6–3, 1–2)
Det blev en hetsig start i Helsingborg arena när tabelltrean FCH tog emot tvåan Kalmarsund. Efter en närkampssituation i den tredje matchminuten, där Linus Norgren tacklades, gav domaren Norgren två minuter medan gästernas Kevin Haglund fick två plus två för hårt spel.
Men den FCH-spelare som märkte av den tuffa starten mest var Jonathan Edling som hade en hel del att göra i hemmamålet.
Och i den tionde minuten kunde han inte stå emot längre. Kalmarsunds Marcus Johansson stänkte upp bollen i nättaket med ett direktskott och det var 0–1.
Gästerna fortsatte pressa både i spelet och i närkamperna. Både tvåan och trean kom inom fyra minuter och FCH-spelarna kom aldrig in i den första perioden som slutade 0–3 till Kalmarsund.
Men det skulle bli en scenförändring i den andra.
Där blev Linus Nordgrens klubba låst redan i den första minuten när han kom i ett friläge. Linus Malmström gjorde vad han skulle på den efterföljande straffen och reducerade för hemmalaget. I powerplay kunde sedan Jonathan Nilsson göra 2–3 och det var match igen.
Bortalaget fortsatte att spela tufft och punktmarkera Linus Nordgren och när han kom ensam mot mål ytterligare en gång valde Kalmarsundsmålvakten Carl Bending-Sörling att kliva ut och tackla. Han åkte ut två minuter för hårt spel och Linus Nordgren svarade med att kvittera i det efterföljande numerära överläget, assisterad av Linus Malmström.
Efter ett bortamål och ett hemmamål, Pontus Sölve, gav Jonathan Nilsson hemmalaget ledningen för första gången i matchen när han satte 4–3. Målkalaset fortsatte och när perioden var slut visade resultattavlan 6–6.
I tredje fortsatte FCH på den inslagna vägen och Jonathan Nilsson gjorde sitt tredje mål för matchen. Men gästerna kvitterade återigen och resterande del av matchen blev en kamp. När klockan stod på 16.35 tog Niklas Pålsson en timeout. Det gav inte önskat resultat.
FCH tappade bollen i ett anfall och Kalmarsund kunde kontra två mot en och slå in det avgörande målet.
Gå till toppen