Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Marcus Ekdahl blir chefredaktör för HD

Marcus Ekdahl blir chefredaktör för Helsingborgs Dagblad. Han fortsätter därmed det arbete han inlett som tillförordnad på samma position.
– Tidningen har en lång tradition av vass och granskande journalistik. Det arvet vill jag förvalta och utveckla, säger han.

Marcus Ekdahl.Bild: Lars Brundin
Marcus Ekdahl är 44 år, bor på Råå i Helsingborg och är uppvuxen i Åstorp. Han började som reporter på Helsingborgs Dagblads Ängelholmsredaktion 2007 och fick snabbt förtroendet på olika chefspositioner. Bland annat har han varit HD:s nyhetschef och redaktionschef för både HD och Sydsvenskan.
– Jag har rötterna i nordvästra Skåne och har växt upp med tidningen. Jag vet hur viktig en stark lokaltidning är för ett samhälle, säger Marcus Ekdahl.
– Jag tror på mixen av snabbhet, fördjupning och underhållning och att vi hela tiden ligger nära våra läsare. Vi ska gräva där vi står.
För Pia Rehnquist, publicistisk chef för Bonnier News Local, var det ett lätt val att utse Marcus Ekdahl:
– Han har alla egenskaper som en chefredaktör 2020 och framåt ska ha och han har varit ovärderlig för HD i många år.
Anders Eriksson, vd för Bonnier News, instämmer:
– Marcus är en driven person med bra kompass och gedigen erfarenhet. Det känns tryggt med honom som chefredaktör i Helsingborg.
Vad är viktigast just nu för tidningens framtid?
– I en orolig och allt mer polariserad värld är en oberoende och kvalificerad journalistik viktigare än någonsin, säger Marcus Ekdahl.
– Trots tuffa omständigheter har vi de senaste åren sett en stadig ökning av antalet betalande prenumeranter. Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg och att det är i journalistiken allt börjar och slutar. Men vi måste arbeta hårt och varje dag bevisa att vi är relevanta för våra läsare.
Som chefredaktör för Helsingborgs Dagblad får Marcus Ekdahl även ansvaret för utgåvorna Landskrona Posten och Nordvästra Skånes Tidningar.
Gå till toppen