Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

LRF ansöker om skyddsjakt på varg i norra Skåne

Efter ett vargangrepp i Tyringe i helgen ansöker nu LRF Skåne om skyddsjakt på varg i flera nordskånska kommuner. Däribland Örkelljunga, Perstorp och Klippan. Det skriver SVT Nyheter.

Ett får dödades och ett skadades av en varg i Tyringe i lördags, skriver SVT. Nu har LRF Skåne lämnat in en ansökan till Länsstyrelsen Skåne om skyddsjakt på varg.
– Skyddsjakten behöver pågå i minst tre veckor efter beslut om skyddsjakt. De många angreppen i nordöstra Skåne visar på hur svårt det är att förhindra varg som fått smak på tamdjur, säger Jan Hultgren, verksamhetsutvecklare på LRF Skåne till SVT.
Jaktområdet gäller flera nordskånska kommuner. SVT hänvisar till ett pressmeddelande från LRF där ansökan gäller Klippan, Perstorp, Örkelljunga, Osby, Östra Göinge, Hässleholm, Bromölla, Hörby och Höör.
Gå till toppen