Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svalöv coronasäkrar – bantar fullmäktige

35 ledamöter blir bara 21 när Svalövs kommunfullmäktige anpassas till rådande pandemi och den ökande smittspridningen av covid-19.

Det är samtliga partier i Svalövs kommun som står bakom överenskommelsen.
– Nu när vi ser att det fortsatt är en ökad smittspridning så måste vi göra allt för att minimera den, säger kommunstyrelsens ordförande Teddy Nilsson (SD).
– Alla politiska partier var helt överens om åtgärderna vi nu vidtar för fullmäktiges möten. Denna enighet visar på att alla partier gör vad de kan för att visa ansvar i det nu rådande läget.
Under rådande omständigheter ges det möjlighet för icke deltagande politiker att följa kommunfullmäktigemöten via webblänk.
Minskningen kommer att omprövas löpande i partiöverläggningar utifrån pandemins utveckling.
Sedan tidigare finns en överenskommelse om att ersättare i övriga nämnder och styrelser ska delta på distans. Denna överenskommelse är fortsatt oförändrad.
Ordinarie antal ledamöter i kommunfullmäktige är 35 och med överenskommelsen går man ner till 21 ledamöter. Detta innebär att respektive parti har följande representation i fullmäktige:
Fakta

Svalövs fullmäktige i coronatider

Ordinarie antal ledamöter i Svalövs kommunfullmäktige är 35. Nu går man ned till 21 ledamöter enligt följande:

Sverigedemokraterna: 6 mandat

Socialdemokraterna: 4 mandat.

Centerpartiet: 3 mandat

Moderaterna: 3 mandat

Kristdemokraterna: 1 mandat

Liberalerna: 1 mandat

Vänsterpartiet: 1 mandat

Miljöpartiet: 1 mandat

Feministiskt initiativ: 1 mandat

Text.
Gå till toppen