Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Siemens klår förväntningarna

Tyska Siemens, med koncernchef Joe Kaeser, rapporterar om räkenskapsåret som avslutades i september. ArkivbildBild: Matthias Schrader AP/TT
Den tyska verkstadskoncernen Siemens redovisar ett oväntat starkt resultat för det fjärde kvartalet i koncernens brutna räkenskapsår, avslutat i september.
Siemens, som tillverkar allt från tåg till mjukvaror för fabriker, redovisar ett rörelseresultat (ebita) på 2,64 miljarder euro för kvartalet. Analytiker hade räknat med att vinsten enligt detta mått skulle stanna på 1,98 miljarder euro.
Koncernens omsättning blev dock något lägre än förväntat,15,3 miljarder euro mot väntade 15,5 miljarder. Men orderingången på 15,6 miljarder under kvartalet var samtidigt bättre än väntat.
För det nyligen påbörjade räkenskapsåret räknar Siemens med en måttlig ökning av nettovinsten från det gångna årets 4,2 miljarder euro.
Gå till toppen