Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Min mening: ”Kostnaden för arbetsgivaren får ses som en investering”

Kommunstyrelsens ordförande Ronny Sandberg (S) svarar på de två tidigare inläggen i debatten om Åstorps kommuns utköp av anställda.

Det är givetvis ett misslyckande att anställningar ibland måste avslutas. Det kan finnas olika anledningar till detta, allt ifrån att den anställde själv vill sluta till att arbetsgivaren vill avsluta anställningen. Viktigt att säga är att innan ett avslut av anställning så prövas alternativa lösningar för att hitta andra vägar, är inte detta möjligt, först då blir det en diskussion om avslut.
Det finns lagar och avtal samt rättspraxis som gäller och Åstorps kommun följer dessa. När arbetsgivaren vill avsluta en anställning är det en förhandlingsfråga om skälen och villkoren, givetvis med utgångspunkt från lag och avtal sedan gäller denna överenskommelse.
Att överenskommelserna ibland skiljer sig åt grundar sig oftast på att arbetstagarna arbetar under olika kollektivavtal med olika anställningsvillkor.
Sedan kan man ha synpunkter på att det kostar mycket pengar, men man måste se saken från två sidor dels kostnaden för arbetsgivaren dels arbetstagaren som blir av med sin anställning.
Kostnaden för arbetsgivaren får ses som en investering i dess organisation.
Ronny Sandberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Åstorp
Gå till toppen