Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Beslut om gymnasienedläggning ska prövas

Utbildningsnämnden har inte mandat att fasa ut det sista av gymnasiet i Örkelljunga – det tycker en Örkelljungabo som nu begär att förvaltningsrätten river upp beslutet.

Det var den 5 november som utbildningsnämnden i Örkelljunga beslöt att lägga ner de återstående nationella programmen på Utbildningscentrum, och omedelbart stoppa möjligheten att söka dem.
I normala fall ska alla beslut av principiell och viktig natur godkännas av kommunens högsta organ, kommunfullmäktige. Att frågan inte skickades dit motiverades med att själva skolan inte läggs ner, bland annat finns vuxenutbildningarna kvar, och att nämnden har rätt att besluta om enskilda program.
Men alla håller inte med. I veckan skickade en Örkelljungabo en begäran om laglighetsprövning av beslutet till förvaltningsrätten i Malmö. Han vill också att sökningarna ska kunna fortsätta medan beslutet prövas.
Tidigare har en KD-motion lämnats till Örkelljunga kommunfullmäktige med krav på mer utredning och omtag av beslutet i fullmäktige.
Gå till toppen