Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Smittspridning i Rögle – morgondagens derby skjuts upp

Rögle är nästa SHL-klubb att drabbas av smittspridning. Måndagens träning är inställd och derbyt mot Malmö kommer att spelas senare.

Rögles måndagsträning ställdes in.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Linköping, Luleå, Djurgården och HV71 har alla tvingats avbryta sina verksamheter på grund av spridning av covid-19.
Nästa klubb på tur i den tråkiga kön: Rögle. Uppgifter om sprittspridning i klubben har nått HD-sporten från många håll under måndagsmorgonen. Vid 10.30-tiden kom ett klargörande pressmeddelande.
”Rögle BK ställer in dagens A-lagsträning. Detta sedan ett antal spelare och ledare testats positivt för Covid-19 och ytterligare några utvecklat symptom. Även tisdagens hemmamatch mot Malmö skjuts fram”, skriver Rögle.
Enligt pressmeddelandet utvecklade några personer i A-lagstruppen under söndagen symtom och på måndagsmorgonen testades samtliga i truppen innan samlingen. Det visade sig då att ett antal personer i truppen testades positivt och man beslutade omgående att pausa all verksamhet för herrlaget.
– Vi följer protokollet som tagits fram för svensk hockey med stöd från bland annat FHM och Smittskyddsenheten. Tills vidare ställs all verksamhet i A-laget in och vi vet i nuläget inte när vi kommer att ha återsamling igen och får återkomma när vi har mer information, säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip i pressmeddelandet.
Gå till toppen