Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rutiner ärvs och omprövas i studentkollektivet

Såhär gör vi hemma hos oss. De definitiva orden kan kväva de flesta diskussioner om mobilrutiner, bordsskick eller sängbäddning. Men det som är vardag i ett hem, ter sig otänkbart i ett annat. I ett kollektivboende ställs de olika hemmavanorna på sin spets.

”Detta är inte vårt hus och inte våra möbler. Men det är definitivt vårt hem”, säger Hana Dietrich. Hon delar vardag och vanor med Jannek Hansen, Dougie Elias och fem andra studenter i kollektivet på Norra Fäladen i Lund.Bild: EMIL LANGVAD
Sju cyklar står parkerade vid radhuset i norra Lund. Innanför dörren trängs tjugofyra par skor som skvallrar om att det inte är en helt vanlig familj som bor här. Ett gäng studenter med rötterna i Sverige, Tyskland, Storbritannien och Frankrike delar diskborste, vardagsrum och hemmavanor.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen