Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Politiker struntar i läkarutlåtande – Ulrika får inte mer assistans

I ett nytt beslut fastslår socialnämnden att Ulrika Bengtssons behov av personlig assistans är 48 timmar och 41 minuter per vecka. Trots att ingenting förändrats i hennes vårdbehov har nämnden avslagit begäran om 126 timmar/vecka – vilket står i direkt motsats till ett läkarutlåtande som visar att Ulrika behöver assistans dygnet runt.

Ulrika Bengtsson hade under många år behov av 126 timmar personlig assistans per vecka, vilket också fastslogs i en utredning som kommunen gjorde så sent som sommaren 2018. Trots att inget förändrats i hennes vårdbehov har socialnämndens beredningsutskott i ett nytt beslut daterat den 10 november 2020 fastslagit att behovet av personlig assistans ska vara 48 timmar och 41 minuter per vecka.Bild: Rickard Gustafsson
I början av oktober berättade Laholms Tidning om den situation paret Margareta och Bertil Bengtsson ställts inför efter att Förvaltningsrätten i juni fastställt Laholms kommuns beslut att sänka dottern Ulrika Bengtssons behov av assistans från 126 timmar/vecka till 48 timmar/vecka.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen