Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sänkt maxgräns för besök på bibliotek och fritidsgård

Det blir ytterligare skärpning av coronareglerna på flera punkter i Bjuv efter att policyn stramats åt i hela Skåne. På Ekeby bibliotek och fritidsgården i Bjuv får nu färre vistas samtidigt.

På Bjuvs fritidsgård får numera högst 15 personer vistas samtidigt.Bild: Niklas Gustavsson
I Bjuv stramades restriktionerna åt i början av november efter rapporter om ökad smittspridning i kommunen.
När läget nu setts över efter Regions Skånes lägesuppdatering ligger restriktionerna på kultur- och fritidsområdet kvar, med några skärpningar.
Simhallen på Jens Billeskolan är fortsatt stängd för allmänheten, men simundervisningen för barn fortsätter. På Ekeby bibliotek får max åtta besökare vistas samtidigt, en regel som gäller fram till 13 december. Eftersom biblioteket ligger i en skola har man bedömt risken för trängsel högre än i Bjuv och Billesholm.
– Vi har tittat på våra samtliga lokaler och bedömt hur många besökare vi kan ha på de olika platserna och hur kan vi hålla avstånd, säger kultur- och fritidschefen Kent Andreasson.
På Bjuvs fritidsgård sänks maxgränsen får antalet personer som får vistas i lokalen samtidigt från 20 till 15.
– Det handlar om att säkra besökstryggheten, men vi kommer att sträva efter att hålla öppet, säger Kent Andreasson.
Kulturskolan kommer inte att ha några framträdanden under höstterminen, vilket innebär att det inte blir några avslutningskonserter i december.
Sedan 13 november avråder vård- och omsorgsförvaltningen från besök på kommunens äldreboenden.
Gå till toppen