Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Elever namninsamlar för Örkelljungas gymnasium

Sedan i lördags har omkring 500 namn samlats in mot att fasa ut de nationella programmen på Örkelljunga utbildningscentrum.
– Det här är det vi kan göra för att påverka, säger eleven Rebecca Westergård.

Rebecca Westergård, Ester Andersson, Irma Molina och Hannah Uematsu i färd med att samla in namnunderskrifter.Bild: Privat
En digital namninsamling har lagts upp, samtidigt som eleverna stått i centrum och samlat in namnunderskrifter direkt från invånare.
– I lördags stod vi på torget framför Coop i två timmar och vi fick faktiskt väldigt bra respons, de flesta tycker att det är något som Örkelljunga måste ha, säger Rebecca Westergård som går första året på gymnasiet.
Även på onsdagen stod eleverna i centrum och med sina namnlistor, men det kommer de bara att göra veckan ut. De nya restriktionerna stoppar mötet med Örkelljungaborna.
– Från och med nästa vecka blir det bara på nätet. Men vi står alltid med munskydd och spritar allting. Så vi försöker hålla på säkerheten, säger hon.
Bakgrunden är ett beslut i Örkelljungas utbildningsnämnd om att stoppa intagningen till de kvarvarande tre nationella programmen på Örkelljunga utbildningscentrum. Initiativet kommer från M och KD, men stöds även av SD.
Följ debatten kring beslutet på hd.se/orkelljunga.
Gå till toppen