Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fjärde raka förlusten för Oskarshamn: ”Tagit foten av gasen”

Oskarshamn har tappat farten efter den fina säsongsstarten. Borta mot Frölunda kom fjärde raka förlusten, 1–4. – Vi har kanske tagit foten av gasen lite, säger tröstmålsskytten Fredrik Olofsson.

Frölundas Nicklas Lasu och Oskarshamns Tyler Kelleher i en duell.Bild: Adam Ihse/TT
Till slut kom utdelningen. Men då var det bara 15 sekunder kvar.
Fredrik Olofsson har svårt att finna någon större glädje i sitt mål efter Oskarshamns fjärde raka förlust.
– Det är klart att det alltid är skönt att göra mål och skönt att spräcka nollan för dem. Men matchen var ju stängd, säger han.
När lagen möttes i Oskarshamn för några veckor sedan var det Frölunda som fick vända hemåt med en förlust i bagaget.
Men på hemmaplan har serieledande Frölunda varit ett extremt svårslaget lag den här säsongen, med bara en tappad poäng hittills.
– Vi bör skapa lite mer med tanke på puckinnehavet. Men på det stora hela är jag nöjd med dagens match, absolut, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.
För Oskarshamn ser det desto tyngre ut.
Säsongsinledningen har gått över förväntan efter sistaplatsen i grundserien i fjol. Kanske har det till och med gått lite för bra?
– Vi har väl gått från att vara underdogs väldigt länge till att helt plötsligt börjar vi få ganska mycket beröm, sade forwarden Johannes Salmonsson till C More inför matchen.
– Jag tror det gäller för många att ta det berömmet på rätt sätt. Jag tror att vi passar att stå lite mer som underdogs.
Efter matchen får han medhåll av Fredrik Olofsson.
– Ja, vi har märkt det lite, att vi kanske blivit om inte bekväma så i alla fall tagit foten av gasen lite, säger han.
– Men det är bara att gnugga vidare, det är en lång säsong. Det är bara att vila upp oss så bra vi kan och komma till jobbet i morgon och vara glada och tacksamma över att vi kan göra det här.
Det var två numerära underlägen som blev ödesdigra mot Frölunda.
Efter det första, en onödig utvisning på grund av ett felaktigt byte, tog det bara sju sekunder innan Simon Hjalmarsson hade fått öppet mål och tryckt in 1–0.
Vid ett senare underläge tog det 43 sekunder innan Stefan Elliott hade gjort 2–0.
Det stod sig tills Max Friberg gjorde mål i tom kasse i slutminuterna – och Nicklas Lasu av bara farten ökade på till 4–0 i nästa anfall.
Till slut kom också ett Oskarshamnsmål. Men då var det som sagt bara 15 sekunder kvar.
Gå till toppen