Annons

Annons

Båstad

Fortsatt stängt i Båstad på grund av hög smittspridning

Flera av kommunens verksamheter kommer fortsatt att hålla stängt med anledning av den pågående smittspridningen.

Båstads kommun har valt att stänga flera offentliga toaletter på grund av smittorisken.

Annons

Båstads kommun valde att stänga flera kommunala verksamheter och genomföra förändringar för andra från och med den 29 oktober på grund av att smittspridningen i Skåne åter tagit fart. Nu meddelar man att besluten står fast då kommunen ser en oroväckande hög spridning av coronaviruset.

Kommundirektör Charlotte Rosenlund Sjövall pekar på att det är tal om ett allvarligt läge just nu.

Nu förlängs stängningen av flera verksamheter och förändringarna för andra fram till och med den 22 december. Men även den tiden kan komma att förlängas.

Det handlar bland annat om biblioteken, som är stängda. Enda undantaget är för elever som utnyttjar lokalerna på Båstads bibliotek samt för bokade besök. Den som önskar kan höra av sig till biblioteket för att hämta en kasse med maximalt fem böcker. Kommunen betonar att det är viktigt att ta kontakt med biblioteket innan man kommer för att hämta.

Annons

Den som vill lämna böcker kan göra det i bokinkasten i Båstad och Torekov. De andra inkasten är stängda.

Annons

Toaletten vid Öresjön är en av dem som stängs tills vidare.

Verksamheter som håller stängt är Kompetenshubben och Café Biblos. Dessutom håller öppna förskolan stängt för inomhusaktiviteter.

För besök på äldreboenden och lss-bostäder vädjar kommunen till anhöriga om att avstå från besök. Besök ska i första hand genomföras digitalt.

Även uthyrningen av idrottsanläggningar ställs in, med undantag för barn och unga som är födda 2005 eller senare.

För besök på kommunhuset gäller enbart bokade besök.

Kommunen har även valt att stänga flera offentliga toaletter för att på så sätt minska smittspridningen. Man har satt upp skyltar på de toaletter som berörs. Stängningen gäller tills vidare.

Annons

Toaletter som stängs återfinns vid Öresjön i Båstad, på Prästliden/Italienska vägen i Båstad och Järnvägsgatan/Banvallen i Grevie.

Toaletter som fortfarande är öppna finns på Ängelholmsvägen och på Kyrkogatan i Båstad.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy