Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Etiopiska rebeller attackerar regionhuvudstad

Denna bild, som distribuerats av Etiopiens statliga nyhetsbyrå, visar federala styrkor som förflyttar sig vid gränsen mellan regionerna Amhara och Tigray tidigare i veckan.Bild: Ethiopian news agency/AP/TT
Separatistiska styrkor i den etiopiska regionen Tigray har skjutit raketer mot Bahir Dar, regionhuvudstad i angränsande Amhara, enligt lokala myndigheter i den sistnämnda regionen.
Uppgifterna väcker oro för att konflikten mellan federala styrkor och den tigreanska separatistgruppen TPLF ska eskalera till ett mer omfattande krig.
Det regionala styret i Amhara tillägger att ingen skadats i raketattacken mot Bahir Dar.
Staden ligger långt från striderna i Tigray. Men de båda regionerna är sedan tidigare inbegripna i en gränstvist och enligt uppgifter från tigreanska flyktingar strider amharisk milis på regeringsstyrkornas sida i konflikten med TPLF.
Tigreanska styrkor sköt i förra veckan raketer mot två flygplatser i Amhara. De har också avfyrat raketer över gränsen till grannlandet Eritrea, som har en lång konflikt med TPLF:s ledarskap och som slöt fred med Etiopien 2018.
Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed, som mottog Nobels fredspris 2019, inledde i början av november en militärinsats i Tigray efter en dödlig attack mot federala styrkor i delstaten. Hundratals har dödats och tiotusentals har flytt till grannlandet Sudan under striderna.
Gå till toppen