Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här förbereder hon pralinerna inför choklad-VM

Chocolatte i Helsingborg vann guld och silver i skandinavisk chokladtävling. Nu är det dags för världsfinalen. Det är bråda dagar för Lina Ekberg som ska göra de 80 pralinerna som skickas till Florens.

Det är kruxigt att jobba med choklad, berättar Lina Ekberg. ”Det gäller att det är rätt temperatur i lokalen. Är det för varmt stelnar chokladen för sakta, då blir den inte så glansig”.Bild: Britt-Mari Olsson
Lina Ekberg har jobbat på Chocolatte i Helsingborg i sex år och är ingen nybörjare i tävlingssammanhang. Förra året vann hon brons i Pralinslaget och silver i Scandinavian Chocolatier Competition. Två prestigefyllda chokladtävlingar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen