Annons

Annons

Helsingborg

Här förbereder hon pralinerna inför choklad-VM

Chocolatte i Helsingborg vann guld och silver i skandinavisk chokladtävling. Nu är det dags för världsfinalen. Det är bråda dagar för Lina Ekberg som ska göra de 80 pralinerna som skickas till Florens.

Det är kruxigt att jobba med choklad, berättar Lina Ekberg. ”Det gäller att det är rätt temperatur i lokalen. Är det för varmt stelnar chokladen för sakta, då blir den inte så glansig”.

Bild: Britt-Mari Olsson

Annons

Lina Ekberg har jobbat på Chocolatte i Helsingborg i sex år och är ingen nybörjare i tävlingssammanhang. Förra året vann hon brons i Pralinslaget och silver i Scandinavian Chocolatier Competition. Två prestigefyllda chokladtävlingar.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs HD för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på hd.se och i vår nyhetsapp.
  • HDpasset med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy