Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö stad stänger alla besöksmål

Bad, konsthall och rekreationsanläggningar ute i naturen som är under tak – nu stänger Malmö stad alla besöksmål för att stoppa smittspridningen.

Per-Erik Ebbeståhl, ledningsstrateg på stadskontoret, och Gisela Öst, förvaltningsdirektör hälsa och omsorgsförvaltningen, under pressträff om Malmö stads arbete med covid-19.Bild: Johan Nilsson/TT
– Från och med 23 november stänger vi bad- och rekreationsanläggningar för allmänheten, säger Per-Erik Ebbeståhl, ledningsstrateg på Malmös stadskontor, under en presskonferens och fortsätter.
– Vi ser att det är ett problem för oss att stänga dem för de har en viktig funktion i vårt samhälle. Men just nu är det inte läge att besöka dem.
Malmö stad vidtar åtgärder och stänger det mesta som kan locka publik och besökare. Simanläggningar kommer fortsätta att ha öppet för föreningsliv och skolsim.
Stängningen gäller utöver badhus och liknande verksamheter även fritidsgårdar för unga födda före 2005 samt konst- och kulturinstitutionerna Malmö museer och konsthall.
– Det handlar om den publika verksamheten som vänder sig till bred allmänhet, förklarar stadens tillförordnade kulturdirektör Susanne Serenhov.
Biblioteken kommer dock fortsätta hålla öppet, liksom verksamheter som vänder sig till barn upp till 15 år.
Det senaste dygnet har 1 138 nya fall av covid-19 konstaterats i Skåne. Antalet patienter som får intensivvård uppgår till 22 och ytterligare 145 patienter är inlagda på vårdavdelning. Totalt har 350 personer som smittats med covid-19 i Skåne avlidit.
Gå till toppen