Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Morgonhalka orsakade två olyckor på väg 112

Vinterns första halka överraskade bilisterna på fredagsmorgonen. På vägen mellan Höganäs och Varalöv inträffade två olyckor inom kort tid.

Tidigt på fredag morgon inträffade två trafikolyckor på väg 112 mellan Höganäs och Varalöv. Det var på sina ställen halt på vägarna runt om i Skåne.
– Den första halkan har orsakat olyckor. Det är dags att byta till vinterdäck, det kommer förrädiska köldknäppar på nätterna, säger polisens informatör Åsa Emanuelsson.
Den första olyckan inträffade vid kvart över sex, det var en personbil som fick sladd och hamnande i diket. Det finns ingen misstanke om brott i det fallet. Bilen fick bärgas från platsen men det ska enligt uppgift inte ha varit några personskador som krävde ambulansfärd.
Kort därpå, vid halv sju-tiden, skedde nästa olycka. I den var två personbilar inblandade. Inte heller där behövde någon följa med ambulansen. Men den ene föraren, en man på knappt 30 år, är misstänkt för vårdslöshet i trafiken.
– Han är misstänkt för att han inte ska ha anpassat hastighet efter rådande väglag.
Bägge bilarna fick bärgas från platsen.
Gå till toppen