Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fel kvinna dement – Noréns bok dras tillbaka

Albert Bonniers Förlag har dragit tillbaka Lars Noréns ”En dramatikers dagbok 20152019”, som nyligen gavs ut.

Lars Norén. Arkivbild.Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Orsaken är att boken innehåller ett stycke där författaren felaktigt påstår att skådespelaren Paula Brandt lider av demens. Felet sägs bygga på en förväxling där Norén blandat ihop Brandt med en annan kvinna.
”I min senaste dagbok förekommer en utsaga om skådespelaren Paula Brandt som är grovt felaktig. Det som står där överensstämmer inte med verkligheten”, säger Lars Norén enligt ett pressmeddelande från förlaget.
I sitt uttalande ber han också om ursäkt.
”Det är desto värre då jag sedan länge har en kärleksfull samhörighet med hennes familj. Jag ber om ursäkt för den skada och sorg som åsamkats och skall göra allt jag kan för att rätta till det”, säger han.
Thérèse Cederblad, kommunikationschef på Albert Bonniers förlag, skriver i ett meddelande till TT att det handlar om en första upplaga på 1 000 exemplar som nu dras tillbaka.
”Dessvärre vet vi inte exakt hur många som sålts ut ur butik, men det är en relativt låg siffra. De böcker som är i lager kommer att makuleras och böcker som fortfarande finns i butik kallas tillbaka,” skriver hon.
”En dramatikers dagbok 20152019” är Noréns fjärde utgivna dagbok.
Gå till toppen