Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kikärtor – ärtan som tål att smaksättas

Med en burk kikärtor kan man slå världen med häpnad. Mättande, billigt och vanvettigt gott.
Ge plats för kikärtan i ditt kök.

En burk kikärtor kan räcka långt. Här nedan finns tre av Mia Gahnes recept.Bild: Janerik Henriksson/TT
Det finns vissa basvaror jag nästan plockar åt mig i sömnen när jag går och handlar. Dit hör exempelvis kikärtor. Finns det bara en burk hemma behöver ingen gå hungrig. Det räcker med att slänga ned dem i en kastrull med lite olivolja, chiliflakes och vitlök och så har man fixat en nödmåltid på tre röda.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen