Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Landskrona missade chansen att spetsa till toppstriden

Chansen till serieseger är borta efter Landskronas förlust mot Assyriska.

Landskronas målvakt Philip Mårtensson och hans lagkamrater får ställa in sig på kvalspel efter förlusten mot Assyriska.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Ettan, södra
Assyriska Turabdin–Landskrona BoIS 2–1 (1–0)
Tidigare under lördagen spelade serieledande Värnamo oavgjort mot Lindome. Det innebar att BoIS hade läge att göra den sista omgången rejält spännande. Men då krävdes seger mot tabellfemman Assyriska.
Ett defensivt decimerat Landskrona startade avvaktande. Hemmalaget fick efter en hafsig inledning ett visst övertag och fick även hjälp av BoIS-slarv i uppbyggnadsspelet.
I den 25:e minuten testade Niklas Nielsen Assyriskas målvakt med ett hyfsat distansskott – BoIS dittills farligaste chans.
Efter en halvtimmes spel tog Assyriska ledningen. BoIS försökte sig på en hörnvariant men det slutade inte bättre än att Assyriska via tre snabba passningar friställde Anton Thorsson. Thorssons avslut såg inte otagbart ut, men smet in bakom målvakten Philip Mårtensson.
Assyriska gick till pausvila i 1–0-ledning efter en halvlek som gav BoIS en hel del att tänka på.
Gästerna startade den andra halvleken betydligt aggressivare. I den 49:s minuten borde Niklas Nielsen ha kvitterat, men Nielsen placerade skotten från straffområdeslinjen utanför den vänstra stolpen. Ett par minuter senare trodde de flesta i BoIS-lägret på 1–1. Den i halvtid inkomne Melker Heier bröt igenom och skottet gick i stolpen och bollen rullade längs med mållinjen utan att passera den.
Tränaren Billy Magnusson agerade efter en dryg timme. In kom Dennis Olofsson och Robin Hofsö för att spetsa till offensiven. Resultatet kom fem minuter senare. Filip Olsson vände och vred utanför straffområdet. När Olsson fick lite utrymme rullade han in 1–1 med ett lågt skott.
Matchens sista tjugo minuter blev en jakt på målet som skulle spetsa till slutomgången. Men de stora chanserna uteblev. Istället gjorde Assyriska 2–1 med mindre än tio minuter kvar att spela –efter passivt agerande i BoIS-försvaret.
BoIS försökte i slutet få till en kvittering som teoretiskt hade gett laget chansen att nå ikapp Värnamo. Robin Hofsö kom närmast men utan resultat. Landskrona får nu ställa in sig på kvalspel för att nå Superettan.
Gå till toppen