Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Libanesisk fängelseflykt fick tragiskt slut

Poliser står vakt utanför fängelseanläggningen i Baabda efter lördagsmorgonens rymningar.Bild: Hassan Ammar/AP/TT
En stor jakt efter tiotals fångar pågår efter en massflykt från ett fängelse i Libanons huvudstad Beirut. Men fem av de fler än 60 rymlingarna har omkommit sedan deras flyktbil kolliderat med ett träd.
Fängelset ligger i området Baabda i Beiruts östra utkant, nära landets presidentpalats. Enligt den statliga nyhetsbyrån NNA hade fångar lyckats bryta sig ur sina celler i gryningen på lördagen.
Av de totalt 69 som kom ut på fri fot har åtminstone 15 omhändertagits på nytt. Fyra har överlämnat sig själva frivilligt.
Dödsolyckan skedde kort efter att fångarna lämnat fängelset i hög hastighet, enligt Libanons säkerhetsstyrkor, som ansvarar för fängelset. Endast en av de personer som färdades i bilen överlevde och denne vårdas nu på sjukhus.
Källuppgifter gör gällande att fångarna som rymde satt på ett slags häktesavdelning på fängelset, i väntan på rättegång.
Gå till toppen