Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skulle hämnas rån – attackerade fel personer

Två män skulle hämnas ett brutalt rån men gav sig på fel personer. Nu åtalas de för olaga hot. Arkivbild.Bild: Christine Olsson/TT
I januari i fjol rånades en då 21-årig man och misshandlades brutalt av ett gäng ungdomar i Klagshamn i Malmö. Dagen efter begav sig två av 21-åringens vänner i bil till Klagshamn där de attackerade fyra pojkar – som var helt oskyldiga till rånet. Föraren i bilen riktade bland annat ett automatvapen mot pojkarna som flydde för livet och larmade polis.
Polisen skickade flera patruller till platsen och kunde med dragna vapen tvinga ut de båda männen ur bilen. Automatvapnet visade sig vara en replika men männen åtalas nu för grovt olaga hot, skriver Sydsvenskan.
– Jag ville väl skrämma upp dem i och med att jag trodde att det var de som nästan sparkade ihjäl min kompis. Men det var ju fel människor, uppgav en av männen i förhör.
Gå till toppen