Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tabbe gav tillgång till hemligt ministermöte

Nederländernas premiärminister Mark Rutte uppmanar samtliga statsråd att se över sin digitala säkerhet, sedan ett topphemligt videomöte mellan Europas försvarsministrar fått plötsligt besök av en nyfiken nederländsk journalist.

Nederländernas försvarsminister Ank Bijleveld råkade dela med sig av ett lösenord till ett hemligt ministermöte. Här står hon tvåa från vänster, sida vid sida med Italiens och Norges respektive försvarsministrar. Arkivbild.Bild: Francisco Seco/AP/TT
Nyhetsbolaget RTL Nieuws meddelar att dess reporter Daniël Verlaan lyckades logga in till mötet sedan han uppmärksammat detaljerna i ett foto som lades upp på Nederländernas försvarsminister Ank Bijlevelds Twitter-konto. Bijleveld jobbar hemifrån i karantän och på hennes skrivbord kunde man se flera papper – bland annat ett med inloggningsuppgifter på.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen