Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Glumslövstalangen: ”Det är en startplats jag vill ha”

Det blev bara ett inhopp. Men Glumslövsfostrade Olivia Lindstedt tar med sig flera erfarenheter från första säsongen med allsvenska FC Rosengård.
– Den största skillnaden är tempot, säger hon.

Olivia Lindstedt är fostrad i Glumslöv och har representerat Sverige i både F17 och F19.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Det var mot Piteå som hon fick några minuter på planen. Annars har säsongen mest inneburit nötande på bänken för Olivia Lindstedt.
– Jag har inte spelat så mycket utan det är kanske mest från träningsmiljön som jag tar med mig saker. Det har varit en stor skillnad mot vad jag är van vid, på varenda pass är det fullt fokus. Alla går in i sin egen bubbla. Det är en annan professionalitet, säger 19-åringen.
– Jag känner att jag har lärt mig väldigt mycket.
Olivia Lindstedt skrev på kontrakt i början av juli efter att ha tillhört FC Rosengårds U19-trupp. Klubben är därför inte obekant för henne, men allsvenskan är en ny erfarenhet.
– Den största skillnaden är tempot, helt klart. Sen är det även lite fysiskt.
– Man lär sig mycket genom att titta på hur spelare agerar och vad de gör i olika situationer. Och så har jag fått lite tips och sådär.
Vilka spelare har du pratat med mest?
– Jag pratar mycket med Katrine Veje, danska spelaren. Sen blir det mycket med de yngre i laget, men även Caroline Seger. Många är väldigt öppna och delar med sig.
– Men för det mesta tittar jag mycket på helheten i laget, det skapas en speciell miljö som man kommer in i och lär sig av.
Olivia Lindstedts kontrakt sträcker sig året ut. Hur det blir sen återstår att se. Att det inte blivit så mycket speltid i A-laget har mest motiverat henne att bli ännu bättre.
– Jag blir verkligen taggad. Jag tycker det är väldigt inspirerande och roligt att vara i tempot och på den nivån. Det är en startplats jag vill ha. Jag ser det faktiskt bara som inspirerande.
Vad behöver du förbättra främst?
– Min spelstil är egentligen ganska bred. Jag behöver höja allt lite grann, det låter tråkigt. Men en konkret sak är väl styrkan där jag måste bli bättre. Det kommer jag lägga lite extra fokus på under vintern. Annars är det att höja mig lite hela tiden.
FC Rosengård var favorittippat, men kom bara tvåa efter Kopparbergs/Göteborg. Ett misslyckande med tanke på truppen.
– Det var en stor besvikelse för alla. Vi kände att vi egentligen hade nivå och lag att kunna ta hem guldet. Men vi hade några tuffa matcher som inte riktigt gick som vi ville så det var en stor besvikelse i slutet av säsongen. Vi hade såklart satsat på guld.
Hur tänker du framåt med din egen karriär?
– Jag fortsätter att satsa fullt ut på fotbollen. Nu när jag har varit i den här miljön tycker jag bara det är roligare och roligare.
Läs också Glumslövstalang redo göra avtryck i Rosengård: ”Målet är landslaget”
Gå till toppen