Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

John Cleese uppmärksammar skylt i Haparanda

John Cleese uppmärksammar en silhuett på Herr Gårman-skyltar i Haparanda. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani / TT
Humorlegendaren John Cleese har kommit underfund med att det i Haparanda finns skyltar med en silhuett liknande hans egen, skriver Haparandabladet.
”Hittad i en park på gränsen mellan Sverige/Finland #sillywalks”, skriver Cleese i ett inlägg på Facebook. Han har postat en bild av skylten, som föreställer en Herr Gårman-figur i hatt, med portfölj och höga knän, som är hämtad ur den klassiska Monty Python-sketchen ”Ministry of silly walk”. I sketchen jobbar John Cleeses rollfigur som tjänsteman på myndigheten för löjliga gångstilar.
”Herr Gårman”-skyltarna sattes upp av kommunen 2016, som komplement till de vanliga skyltarna om övergånggställen, men togs senare bort eftersom det stred mot Trafikverkets regler, och placerades ut i kommunen som utsmyckningar i stället.
Gå till toppen