Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Makalös vändning när FCH vann mot Pixbo

FCH vände 3–6 till 7–6 mot Pixbo och fick en blytung trepoängare med sig hem från den svåra bortamatchen.

Efter att ha hämtat upp ett tremålsunderläge vann FCH bortamötet med Pixbo med 7–6. Det avgörande målet gjorde Max Wahlgren efter 16.21 av slutperioden. Hans tredje mål för dagen.Bild: PER WIKLUND
SSL
Pixbo–FC Helsingborg 6–7 (3–2, 3–3, 0–2)
Efter den första perioden var det Pixbo som hade gått upp till en 3–2-ledning i hemmahallen. Mattias Anderssons reducering efter 18.50 kändes ändå viktig för helsingborgarna att ha med sig ut till pausvilan.
När två ronder var avgjorda var det fortsatt en uddamålsledning, 6–5, för Pixbo. Men här låg FCH under med både 5–2 och 6–3, så när det var dags för pausintervju i HD:s sändning var lagkaptenen Jonathan Nilsson ändå hoppfull.
– Vi känner att vi har en stark moral i laget och har hämtat upp många underlägen, senast mot Storvreta, sa han. Vi jobbar hårt, fokuserar på vårt och försöker få matcherna dit vi vill. Det går snabbt att vända ett tremålsunderläge i innebandy.
Den tredje perioden var bara 2.20 gammal när just Jonathan Nilsson kvitterade till 6–6 sedan Oliver Johansson startat en kontring och frispelat Nilsson i ett två mot en läge.
Mitt i perioden hade FCH sen två möjligheter att ta ledningen i powerplay utan att lyckas.
I stället var det Max Wahlgren som avgjorde när han sköt in sitt tredje mål för dagen efter 16.21. En makalös vändning av helsingborgarna.
Gå till toppen