Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesord om Marie Sundelin

Marie Sundelin, Laröd, har lämnat oss alldeles för tidigt, 51 år gammal. Hon efterlämnar maken Johan, barnen Simon och Felicia, övrig släkt och många vänner.

Marie Sundelin (1969–2020).Bild: Johan Sundelin
Marie var en varm, empatisk person som drevs av sin nyfikenhet, lust och kreativitet. Hon hade en särskild förmåga att se och inspirera alla hon mötte. Genom åren startade Marie otaliga projekt, hennes entusiasm och uppfinningsrikedom var oändlig. Marie var grundaren och den främsta drivkraften till "Bokskallarna", vår alldeles extraordinära bokcirkel med djupa samtal, ofta varsamt ledda av Marie, berikande studiebesök och fantastiska resor. Filosofen Marie, med en stor nyfikenhet för vårt innersta, värnade om det goda samtalet och satte stort värde på ärlighet.
Med Marie blev tillvaron aldrig tråkig. Vid en utflykt till Hallands Väderö överraskade hon oss genom att dyka upp som huvudkaraktären i den bok vi just läst, en annan gång ordnade hon så att vi hade vår bokträff i Kullens Fyr, nästa gång vid ett duvhägn på Ättekulla.
Hennes förmåga att organisera och göra ord till handling ledde även till resor lite längre bort, i böckernas spår. Från Guernsey, Barcelona och Budapest har vi oförglömliga minnen. Det var verkligen "extra allt" i alla Maries engagemang, och det är en dyrbar gåva att fått ta del av hennes kreativa och fantasifulla tankar och omsorger.
Marie älskade naturen och att utforska världen. Dykning, havs-sim, yoga och skidåkning var några av hennes passioner. Maries sista äventyr var att bestiga Kebnekaise, vilket hon gjorde den 5 augusti, tillsammans med sin älskade familj. Detta var Marie, att med lust och beslutsamhet, trots tufft motstånd, sikta mot toppen och nå den. Veckan därpå insjuknade Marie och 6 veckor senare, den 28 september, gick hon bort.
Saknaden efter Marie är oändlig. Hon har lämnat våra liv, men kommer aldrig att lämna våra hjärtan.
Bokcirkeln Bokskallarna
Sara Johnson
Helena Rydberg
Ulrika Sjöholm Andersson
Melinda Erdelyi Berntsson
Louise Ehde
Annie Anderberg
Boel Paulsson Rosenqvist
Gå till toppen