Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jazzfantaster firade Charlie Parkers spelning i Helsingborg för 70 år sedan

Det är i år 100 år sedan jazzlegendaren Charlie Parker föddes. Och 70 år sedan han spelade i Helsingborg. Det uppmärksammade ett gäng äldre jazzentusiaster på måndagseftermiddagen vid Sundspärlan. På plats var även Bertil de la Motte som såg konserterna 1950.

Entusiasterna i Jazzologerna firade på måndagen att det är precis 70 år sedan den legendariske musikern Charlie Parker gav två mytomspunna konserter i Helsingborg. Längst till höger syns Bertil de la Motte som såg konserten som 14-åring.Bild: Sven-Erik Svensson
Solen skiner, men vinden blåser kallt på parkeringsplatsen utanför Sundspärlan. Trots det har tolv jazzentusiaster från föreningen Jazzologerna samlats – på coronasäkert avstånd – för att tillsammans fira minnet av en legendarisk musiker och hans två spelningar i Helsingborg.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen