Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Julhjälpen i Ängelholm behöver fler som vill hjälpa att hjälpa

Familjer i behov av hjälp finns det flera, men värre är det med sponsorer och bidragsgivare. Julhjälpen menar att behovet är större i år.

Michelle Nilsson och Marie Hallonkvist driver Julhjälpen och nu har de även fått hjälp av Sandra Sjögren.Bild: Martin Wingren
– Redan första veckan vi drog i gång hade vi åtta familjer så jag tror att vi kommer att få många som behöver hjälp i år, säger Michelle Nilsson som nu är inne på sjätte året med Julhjälpen i Ängelholm.
Vad som ser värre ut är att hitta personer som vill stötta med pengar eller julklappar, både företag och privatpersoner.
– Det är inte brist på familjer att hjälpa utan brist på sponsorer för att kunna hjälpa, som kan ge till exempel presentkort, biobiljetter eller matcheckar. Men det är svårt för alla i år, både företag och privatpersoner. Jag är rädd att vi inte får in tillräcklig ekonomisk hjälp, vi vill försöka hjälpa så många som möjligt, säger Michelle Nilsson.
Första året hade Michelle Nilsson fullt upp när hon startade Julhjälpen på egen hand. Då hjälpte hon även familjer i Helsingborg.
– Sedan startades Julhjälpen i Helsingborg året efter. Men i år är den vilande där, så vi kommer att försöka hjälpa till runt om i nordvästra Skåne. Vet att det finns behövande familjer i bland annat Örkelljunga, Bjuv, Båstad och Helsingborg. Vi försöker hjälpa till så gott det går, säger hon och fortsätter:
– Det känns bra att kunna hjälpa till, vi vet att behovet finns. Nu när jag själv har barn vet jag dessutom hur mycket det kostar att ha barn. Efteråt får jag meddelanden och bilder från familjen på glada barn. Även om det kan vara tufft så fortsätter jag.
Fotnot: Vill du hjälpa till? Läs mer om verksamheten och vad som behövs på Facebook på Julhjälpen i Ängelholm.
Gå till toppen