Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Måndagar i simhallen – bara för riskgrupper och 70+

Folkhälsocentrum har sett en drastisk nedgång i antalet besökare sedan coronaviruset gjorde entré. Hundratals äldre och människor i riskgrupp har uteblivit på grund av stark oro att bli smittade. För folkhälsans skull drar man efter nyår igång en riktad satsning där enbart riskgrupper och äldre, 70+, är välkomna på måndagar under väldigt coronaanpassade former.

Hälsocoach och vattengympaledaren Gunilla Nylander och badföreståndarna Jeanette Bengtsson och Roger Arneson hoppas att alla de åtgärder de nu vidtagit för att coronaanpassa Folkhälsocentrum ska leda till att äldre 70+-personer och människor i riskgrupp ska våga komma tillbaka till Folkhälsocentrum. Vattengympan och seniorträningen har haft mellan 75-85 procent färre deltagare under coronapandemin.Bild: Rickard Gustafsson
Folkhälsocentrum håller för närvarande helt stängt på grund av lokala restriktioner, men hade redan innan stängningen tappat stora delar av sin ordinarie kundkrets bland äldre och riskgrupper. De anställda har under en längre tid känt att de måste göra någonting för att upprätthålla folkhälsan och lanserar nu en covid-19-anpassad verksamhet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen