Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Räddningstjänsten i samarbete med Tegelbruksskolan

Räddningstjänsten Söderåsen har inlett ett samarbete med Tegelbruksskolani Klippan. I förra veckan var det premiär för en första övning efter scenariot – trafikolycka.

Övningar ger brandmännen möjlighet att lära av varandra. Efter en månads förberedelser har heltidsstyrkan blivit ett sammansvetsat gäng. Brandman Christofer Nilsson och brandförman Henrik Hammar diskuterar olika tillvägagångssätt.Bild: Diana Larsson
Inför övningen hade transporteleverna, som en del i sin YKB-utbildning hämtat bilar från Hasanovs skrot i Perstorp. Dessa riggades sedan upp på skolgården, en på hjulen, en på sidan och en på taket. Brandmännen i Klippans heltidsstyrka övade därefter olika scenarier vid en trafikolycka. De anlände till olycksplatsen, skaffade sig en överblick av situationen, tog hand om skadade, stabiliserade upp bilen och förberedde klipputrustningen. Övningen finslipade brandmännens olika roller och gav snabbt resultat.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen