Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rekordmånga hallänningar har vaccinerat sig mot säsongsinfluensan

30 procent fler, som ingår i medicinska riskgrupper eller är 65+, har i år tagit vaccinspruta för att inte drabbas av säsongsinfluensan. Vårdcentralerna som utfört vaccineringen får beröm av Region Hallands chefläkare. Samtidigt kommer inte alla som vill kunna vaccinera sig, på grund av vaccinbrist hos internationella tillverkare.

Det har varit en strid ström till halländska vårdcentraler för att vaccinera sig mot årets säsongsinfluensa. Antalet är 30 procent högre än ifjol, vilket kommer medföra att alla som vill ta sprutan inte får då det uppstått vaccinbrist hos de stora internationella tillverkarna.Bild: Johan Nilsson/TT
Fler invånare än någonsin i Halland har gått och vaccinerat sig för säsongsinfluensan. Hittills har 50 000 personer tagit vaccinet och Region Halland tror att samtliga 65 000 beställda doser (många fler än vad som tidigare beställts) kommer att gå åt och inte heller räcka till samtliga som vill vaccinera sig.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen