Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tar strid i domstol mot fyrverkeriförbudet

En privatperson bosatt i Laholms kommun har redan överklagat kommunstyrelsens beslut till Förvaltningsrätten om att begränsa skjutningen av fyrverkerier till tre timmar på nyårsafton. I överklagandet hävdar mannen att fyrverkeriförbudet strider mot ordningslagen och kräver att domstolen fattar beslut om inhibition då nyårsafton enbart är en dryg månad bort.

Tre timmars fyrverkeriskjutande under ett helt år i hela Laholms kommun. Det är inte så lagstiftarna tänkt att de lokala ordningsföreskrifterna, som regleras av ordningslagen, ska tillämpas. Det hävdar en våxtorpsbo som överklagat kommunstyrelsens beslut till Förvaltningsrätten i Göteborg.Bild: Håkon Mosvold Larsen
Eftersom många människor älskar fyrverkerier kanske det inte kom som en direkt överraskning att Laholms fyrverkeriförbud skulle överklagas.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen