Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Budget klubbad på digitalt fullmäktige – inte utan strul

Ett historiskt fullmäktige utspelade sig under tisdagskvällen. För första gången samlades politikerna till ett digitalt sammanträde då budgeten för 2021 skulle beslutas. En budget som klubbades igenom helt i linje enligt förslaget från de regerande partierna i Samverkan Laholm.

Så här såg det ut i webbsändningen när kommunfullmäktige under rådande coronapandemi för första gången genomfördes helt digitalt i Laholms kommun. En webbsändning som innehöll en hel del teknikstrul, rundgång och svårigheter att höra ledamöterna. Men en budget för 2021 lyckades de i alla fall att klubba igenom.Bild: Skärmklipp
Inga extrapengar till skolan, inga extrapengar till vården och inga extrapengar till det lokala vägnätet. Socialdemokraterna, Laholmspartiet och Medborgerlig Samling hade lagt egna skuggbudgetförslag men deras önskemål om riktade satsningar bar inte frukt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen