Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fullmäktige röstade igenom fyrverkeriförbudet

Trots överhängande domstolsprocess ställde sig alla partier i kommunfullmäktige, utom Medborgerlig Samling sig bakom att bara tillåta fyrverkeriskjutning i tre timmar på nyår. Nu blir det upp till Förvaltningsrätten att avgöra om beslutet är lagligt eller inte.

Trots stor risk att bli vingklippt av förvaltningsdomstolar klubbade politikerna i kommunfullmäktige igenom motionen som begränsar fyrverkerianvändning till enbart tre timmar på sena nyårsaftonkvällen.Bild: Gorm Kallestad/Claudio Breschiani/TT
Politikerna i Laholms kommun röstade under tisdagens fullmäktigemöte för att ändra de lokala ordningsföreskrifterna gällande användande av pyrotekniska varor från den 1 december. Tre timmar per år och enbart på nyårsafton mellan 22-01 i hela kommunen blev församlingens beslut.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen