Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Julen på intågande – men hur lyckas man egentligen med pepparkakshuset?

Sneda väggar, krossade formar och brända fingrar. Fallgroparna är många när man bakar pepparkakshus. Här ger Klippans konditori- och bageriutbildning tipsen för hur du lyckas.

Carina Nilsson, Anna Gudmundsson och lärare Carina Åkesson visar upp några av husen. Bakandet har pågått i ungefär en vecka, men då har det varvats med andra uppgifter.Bild: Britt-Mari Olsson
Dekorerade, pyntade och färgglada pepparkakshus står uppradade. Samtidigt sprider sig doften av pepparkakor och julkänslorna tar fart. Julen står för dörren och därmed är också förberedelserna i full gång. Men hur lyckas man med ett pepparkakshus? Vad är svårast och hur kan man rädda ett misstag?

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen