Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Livet efter akuta fasen – stora skillnader i vården som erbjuds

De intensivvårdade patienterna följer en snitslad bana av rehabilitering och uppföljning. Andra får nöja sig med värktabletter på hemmaplan.
Patientföreningen för långvarigt covidsjuka vill se nya mottagningar i varje region. Nu börjar de dyka upp. Men inte i Skåne.

Peter och Carina Hilber bor i Skillinge. Nu kan de ta promenader ner till hamnen igen. Under våren fick de covid-19 båda två. Även Carina Hilber behövde uppsöka sjukhus, men fick komma hem efter en vecka.Bild: Lars Brundin
68-årige Peter Hilber hade känt sig dålig i veckan och haft feber. När han vaknade upp lördagen den 24 maj kände han sig ännu sämre. Han bestämde sig för att lägga sig på soffan och lyssna på ”Ring så spelar vi”, precis som vanligt. Men när han skulle resa sig upp fanns inte krafterna där.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen