Annons

Annons

Annons

Ängelholm

78-årig kvinna i Ängelholm misstänks ha slagit ihjäl sin 90-årige make

Den närmare 90-årige man som tros ha blivit misshandlad av sin fru har avlidit. Den 78-åriga kvinnan är nu häktad för grovt vållande till annans död.

Text

Mannen hittades svårt misshandlad i sin bostad i Ängelholm en natt i slutet av oktober sedan hans 78-åriga fru slagit larm till SOS.

Den närmare 90 år gamle mannen fördes med ambulans till sjukhus medan frun greps av polisen för att några dagar senare häktas som misstänkt för grov misshandel.

Mannen uppgavs till en början vara på bättringsvägen. Men hans tillstånd försämrades och för en dryg vecka sedan avled mannen.

Annons

Annons

Därmed är kvinnan nu misstänkt för ett betydligt allvarligare brott – grov misshandel och grovt vållande till annans död.

När hon i slutet av förra veckan på nytt ställdes inför häktningsdomaren nekade hon till brottsmisstankarna.

– Jag vill inte gå in på närmare vad hon sagt men vi har en god bild av händelseförloppet. Varför det hände är kanske svårare att svara på, säger kammaråklagare Linda Seger.

En personutredning som Kriminalvården gjort om kvinnan ger ingen större vägledning i frågan. Paret hade varit gifta i närmare 50 år. Kvinnan är ostraffad, vid god hälsa och har aldrig haft några missbruksproblem. Sitt äktenskap beskriver hon som lyckligt.

I ett samtal med Kriminalvården har kvinnan sagt att hon var trött och stressad i samband med brottet som hon misstänks för.

Trots att det gick drygt två veckor mellan våldet som mannen utsattes för tills han dog, så anser åklagare Linda Seger att det finns skäl att misstänka att det var kvinnan som orsakade sin makes död. Den 78-åriga kvinnan misstänks ha misshandlat mannen med ett tillhygge.

– Jag menar att det finns ett orsakssamband mellan våldet och döden, säger Linda Seger som bland annat lutar sig mot ett preliminärt rättsläkarutlåtande om dödsorsaken.

Annons

Mannen hann förhöras innan han avled.

– Ytterligare förhör med honom var planerat men han hann berätta tillräckligt mycket för att de ska vara till gagn för utredningen, säger Linda Seger.

Annons

Den 78-åriga kvinnan är isolerad i häktet sedan snart fyra veckor.

– Jag anser att det trots hennes ålder finns skäl att hålla henne häktad. Det handlar om allvarliga brottsmisstankar och det finns en risk att hon påverkar utredningen om hon släpps, säger Linda Seger.

Utredningen väntas bli klar tidigast vid årsskiftet.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan