Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här spolas toaletten med regnvatten

På Laholmsbuktens VA:s kontor spolar man sedan ett par veckor toaletterna med regnvatten. Efter ett lyckosamt och vattensmart projekt hopp man spara ungefär 80 procent av det dricksvatten som tidigare använts.
– Det är vansinnigt att spola ned livsmedel i toaletten, säger projektledaren Fredrik Christensson på LBVA.

Regnvatten som faller över taket på fastigheten där Laholmsbuktens VA har sitt kontor i Halmstad leds via stuprör ner i tankar i källarplanet. Vattnet används sedan till att spola toaletterna. Med projektet hoppas LBVA att 80 procent av toaspolningarna ska ske med regnvatten.Bild: Hasse Holmberg / TT
Laholmsbuktens VA (LBVA) är ett av de första bolagen i Sverige som spolar toaletterna med regnvatten istället för dricksvatten. På kontorsfastigheten vid järnvägsstationen i Halmstad har företaget, i samband med en renovering, genomfört ett projekt där man samlar upp vattnet som faller över taket.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen