Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sara växte upp i kaos men lärde sig se sitt eget värde i en stödgrupp

Saras barndom var turbulent till följd av psykisk ohälsa, missbruk och våld i familjen. Hon kände ständig oro, skuld och skam. En stödgrupp för utsatta barn blev avgörande för hur hennes eget liv skulle utveckla sig.
– Jag lärde mig att inget var mitt fel och såg mitt eget värde, säger hon.

”Jag fick ingen social träning hemma och har kämpat för att få ett bra liv. Det har tagit tid att sluta skämmas, men i dag döljer jag inget längre”, säger Sara ( i förgrunden). Tjugofem år efter att hon deltog i en stödgrupp för utsatta barn har hon träffat gruppledaren Jette Boberg igen och berättat om sina erfarenheter.Bild: Lars Brundin
Socialtjänsten i Malmö startade stödgrupper för barn och unga från familjer med alkohol- och drogproblematik för drygt tjugofem år sedan. Initiativtagare var socialpedagogen och socionomen Jette Boberg, som hade en bakgrund inom narkomanvården.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen